APIE „ATEITIES INŽINERIJĄ“

Mieli mokiniai ir mokytojai,

ši svetainė yra skirta tiems, kuriuos domina šiuolaikinė inžinerija, kurie nori išmokti patys tirti aplinkos reiškinius, efektyvių technologijų pagalba sukurti savo sumanytą daiktą ar programėlę. Mus supanti aplinka sparčiai keičiasi, kasdien atsiranda vis nauji išmanieji daiktai, mes naudojamės paslaugomis, kurios dar prieš 20 metų atrodė fantastika. O koks bus pasaulis dar po 20 metų? Galima drąsiai sakyti, kad dauguma paslaugų ir daiktų, kuriais naudosimės po dviejų dešimtmečių, dar nėra nei sukurti, nei pagaminti. Kita vertus, mus supa ir visada sups gamta, todėl labai svarbu, kad mūsų veikla ne tik kurtų naujus išmanius vartojimo produktus bei paslaugas, bet ir tausotų aplinką bei jos gamtos išteklius.

Taigi, jei jūs norite tapti šios darnios plėtros aktyviais dalyviais ir savo bei valstybės ateities kūrėjais, o ne tik pasyviais vartotojais, jei norite praktiškai pritaikyti mokykloje gautas žinias, kviečiame jus įsijungti į įvairiapusę mūsų „Ateities inžinerijos“ veiklą.

„Ateities inžinerijos“ svetainėje rasite Vilnius TECH siūlomų neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) programų aprašus ir kitą informaciją apie mūsų NVŠ veiklą Vilniaus mieste, o VGTU inžinerijos licėjaus mokiniai, kurie jau mokosi pagal specializuoto inžinerinio ugdymo programą, svetainėje ras pagalbinę medžiagą geresniam savo programos įsisavinimui. Svetainėje skelbsime informaciją apie Vilnius TECH ir partnerių organizuojamus techninės kūrybos laboratorijas, konkursus ir kitus mokslo populiarinimo renginius.

Suprantama, kad mokytis tyrinėti ir kurti yra daug lengviau, kada netoli mokyklos yra reikiamos kompetencijos  mokslinių tyrimų laboratorija, konstravimo biuras ar universitetas, kuriame galima būtų ieškoti patarimo ar kitos pagalbos. O jei nėra? Tada į pagalbą ateis „Ateities inžinerijos“ nuotolinio ugdymo platforma, kuri nuotoliniu būdu suteiks dalykinę bei metodinę medžiagą, IT įrankius ir konsultacijas, įgalinančias mokinius atlikti savarankiškus darbus ar tiesiog patobulėti plačioje šiuolaikinių technologijų srityje, o mokytojus – paįvairinti savo dėstomo dalyko pamokas.

Taigi, „Ateities inžinerija“ gali tapti vartais į šiuolaikinių technologijų ir techninės kūrybos pasaulį visiems Lietuvos mokiniams ir metodine pagalba mokytojams, galinčia veiksmingai papildyti esamas formaliojo ir neformaliojo ugdymo formas. Kviečiame įsijungti į bendrą darbą, o savo klausimus ir pasiūlymus prašome siųsti mums adresu ateitin@vilniustech.lt. 

Linkime kūrybinės sėkmės!

„Ateities inžinerijos“ komanda

Paskutinį kartą keista: Trečiadienis, 2024 balandžio 10, 13:42