NAUJIENOS

„ATEITIES INŽINERIJOS“ PAVASARIO SESIJA – ĮVYKO!

„ATEITIES INŽINERIJOS“ PAVASARIO SESIJA – ĮVYKO!

Henrikas Mykolaitis -
Atsakymų skaičius: 0

Gegužės 17 d. VGTU Centriniuose rūmuose susirinko per 100 svečių iš visos Lietuvos mokyklų ir partnerių  institucijų – čia vyko nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ pavasario sesija, kurioje buvo pristatyti nuotoliniu būdu atlikti projektiniai darbai. Mišriuoju būdu (įskaitančiu ir 11 dienų kontaktines kūrybines dirbtuves Vilniuje) atlikti darbai buvo pristatyti AI Žiemos sesijoje 2019 m. vasario 25 d.

Renginio pradžioje susirinkusiuosius pasveikino VGTU mokslo ir inovacijų prorektorius prof. Antanas Čenys, apie VGTU siūlomas studijų programas papasakojo Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausioji specialistė Valerija Bernotienė, o „Ateities inžinerijos“ šio sezono pasiekimus ir nuveiktus darbus apibendrino platformos koordinatorius Henrikas Mykolaitis.

Renginyje dalyvavo gimnazijos iš visos Lietuvos – Alytaus, Gargždų, Kaišiadorių, Klaipėdos, Kupiškio, Šiaulių, Ukmergės, Vilniaus. Mokiniai, atvežę savo nuotoliniu būdu atliktus projektinius darbus, rungėsi dėl geriausiųjų vardo šiose tematikose: „Darnus pastatas“, „Atliekos ir darni aplinka“, „Automatika ir robotika“, „Naujo pramonės gaminio modeliavimas“, „Android įrenginių programavimas“ bei „Investavimo sprendimai Luminor Trade aplinkoje“.

Visi pristatyti darbai buvo įdomūs ir vertingi, todėl vertinimo komisijoms nebuvo lengva išrinkti geriausiuosius. Po detalių diskusijų vertinimo komisijos paskelbė, kad 2018-2019 metų „Ateities inžinerijos“ sezono nuotolinių projektinių darbų geriausiais pripažinti:

  1. Tematikoje „Android įrenginių programavimas“ – Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai: Deividas Jagėla, Deividas Sitdykov, Martas Tankevičius ir Simonas Vaškevičius, sukūrę mobilią programėlę „JBG Skamba“. Darbo vadovė - mokytoja Giedrė Kvizikevičienė.
  2. Tematikoje „Atliekos ir darni aplinka“ – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai: Kamilė Čėsnaitė, Emilija Ložytė, Deimantė Meškytė, Ema Paulauskaitė, Gabrielė Petruokaitė, Ula Valintinaitė ir Feliksas Uktveris, su darbu „Saugau aplinką aš, saugok ir tu!“. Darbo vadovė - mokytoja Raimonda Mankevičienė.
    Klaipėdos r. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleivės: Vitalija Judeikytė, Austėja Lengvinaitė ir Dominga Pleikytė, su darbu „Darni gimnazijos bendruomenė – ateities Lietuvai“. Darbo vadovė - mokytoja Diana Vepštienė.
  3. Tematikoje „Automatika ir robotika“ – Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos moksleivis Tautvydas Mikulis, sukūręs „Robotą vorą“. Darbo vadovas - mokytojas Rokas Jackevičius.
    Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos moksleivis Titas Bojarunas, su darbu „LED šviesos iliuzija, suprogramuota su Micro:bit“. Darbo vadovė - mokytoja - Snieguolė Bagočienė.
    „Išmanaus namo“ kryptyje – Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos moksleiviai: Vakaris Toleikis, Eimantas Toleikis ir Modestas Stravinskas, sukūrę „Išmaniųjų namų sistemą“. Darbo vadovė - mokytoja Daiva Railienė.
  4. Tematikoje „Darnus pastatas“ – Alytaus Jotvingių gimnazijos moksleiviai: Mantas Ablačinskas ir Greta Krutulytė, su darbu „Mikroklimato parametrų matavimas ir jų analizė“. Darbo vadovė - mokytoja Irena Ribinskienė.
  5. Tematikoje „Investavimo sprendimai Luminor Trade aplinkoje“– Vilniaus licėjaus moksleiviai: Sergej Stoma ir Laurynas Skirgaila, su darbu „Investicinio portfelio valdymas taikant fundamentalios ir techninės analizės metodus“.
  6. Tematikoje „Naujo pramonės gaminio modeliavimas“ – Kaišiadorių r. Kruonio gimnazijos moksleivė Viltė Jasinskaitė, sukūrusi gėlių laistymo priemonę „DEBESĖLIS“. Darbo vadovė - mokytoja Ingrida Kupčiūnienė.
    Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos moksleivis Modestas Stravinskas, su darbu „Plastikinis variklis“. Darbo vadovė - mokytoja Jolita Šlivinskienė.
    Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleivė Augustė Smolskaitė, su darbu „Atšvaito kūrimas“. Darbo vadovė - mokytoja Giedrė Kvizikevičienė.

Visų kitų pristatytų darbų autoriai ir jų vadovai gavo paskatinamuosius prizus.

Sveikiname konkurso nugalėtojus ir linkime visiems mokiniams bei mokytojams sėkmės bendroje veikloje.

 Iki susitikimo rudenį!

 AI komandos vardu -

Viktorija Čeikutė,

mokyklų koordinatorė